Viscose rayon e masani ona taʻua o se ie e sili atu ona gafataulimaina.Ae o se suʻesuʻega fou ua faʻaalia ai o se tasi o ana kamupani sili ona lauiloa o loʻo saofagā i le faʻaleagaina o vaomatua i Initonesia.
E tusa ai ma lipoti a le NBC, o ata satelite o le vaomatua o le teropika i le setete o Initonesia o Kalimantan o loʻo faʻaalia ai e ui lava i tautinoga talu ai e taofi le faʻaleagaina o vaomatua, o se tasi o kamupani sili ona tele i le lalolagi e tuʻuina atu ie mo kamupani e pei o Adidas, Abercrombie & Fitch, ma H&M, ae atonu Fa'amamaina pea le vaomatua.Su'esu'ega Tala Fou.
Viscose rayon o se ie e faia mai le pulupulu o le eucalyptus ma le bamboo laau. Talu ai e le o faia mai oloa petrochemical, e masani ona faʻasalalauina o se filifiliga sili atu le siosiomaga nai lo ie e pei o le polyester ma le nylon e faia mai le suauu. Faʻatekinisi, e mafai e nei laau toe fa'afouina, ma avea ai le viscose rayon o se filifiliga sili atu ona lelei mo le gaosiga o mea e pei o lavalava ma solo pepe ma matapulepule.
Ae o le auala e seleseleina ai nei laau e mafai foi ona afaina tele.Mo le tele o tausaga, o le tele o sapalai viscose rayon i le lalolagi na sau mai Initonesia, lea na faʻasolo ai e le au faʻatau laupapa ia togavao tuai o le teropika ma totōina rayon. pito sili ona tele o alamanuia o lo'o fa'aleagaina ai le togavao, o le fua e tasi e totō e maua mai ai le viscose rayon o le a fa'amago ai le fanua, ma fa'aletonu ai i mu i le vaomatua;fa'aleagaina le nofoaga o lo'o fa'atamaia e pei o orangutans Land;ma e sili atu lona mitiia o le carbon dioxide nai lo le vaomatua o loʻo suitulaga. tagata mai Sineva i Niu Ioka.)
Ia Aperila 2015, Asia Pacific Resources International Holdings Limited (APRIL), o se tasi o le tele o pulupulu ma fafie i Initonesia, na tauto e taofi le faʻaaogaina o fafie mai togavao peatlands ma vaomatua vevela. Na faalauiloa e le faalapotopotoga se lipoti i le faaaogaina o satelite i le tausaga talu ai o loo faaalia ai le auala o loo faatino ai pea e le kamupani a le tuafafine o APRIL ma le kamupani o loo umia le faaleagaina o vaomatua, e aofia ai le faamamaina o le toetoe lava 28 maila faatafafa (73 sikuea kilomita) o le vaomatua i le lima tausaga talu mai le folafolaga. (Na teena e le kamupani nei tuuaiga. i le NBC.)
Suti i luga! O loʻo faʻatau atu e Amazon ni pusa puipui silicone mo le iPhone 13, iPhone 13 Pro ma le iPhone 13 Pro Max i se faʻaitiitiga e $12.
"Ua e alu ese mai se tasi o nofoaga sili ona eseese o meaola i le lalolagi i se nofoaga e matua pei lava o se toafa," o le tala lea a Edward Boyda, o le na faavaeina le Earthrise, o le na siakiina le satelite toafa mo NBC News.ata.
E tusa ai ma faʻamatalaga faʻapitoa na vaʻaia e le NBC, o pulupulu na aumai mai Kalimantan e nisi o kamupani o loʻo umia na auina atu i se kamupani gaosi oloa i Saina, lea na faʻatau atu ai ie na gaosia i ituaiga tetele.
I le 20 tausaga talu ai, o le vaomatua o vaomatua o Initonesia ua matua paʻuʻu lava, e masani lava ona faʻaosoina e le manaʻomia o le suauu pama. O se suʻesuʻega 2014 na maua ai le maualuga o le faʻaleagaina o le vaomatua i le lalolagi. ua fa'agesegese le ta'atiaga o vaomatua i le lima tausaga talu ai.
Ae popole tagata siosiomaga o le manaoga mo pulpwood mai pepa ma ie - o se vaega ona o le siʻitia o le televave - e mafai ona oʻo atu ai i le toe faʻafouina o le faʻaleagaina o vaomatua. O le tele o faʻailoga tetele i le lalolagi e leʻi faʻaalia le amataga o latou ie, lea e faʻaopoopoina ai se isi vaega. o le opacity i mea o loʻo tupu i luga o le eleele.
"I nai tausaga o lumanaʻi, ua sili ona ou popole i le pulupulu ma fafie," o le tala lea a Timer Manurung, o le ulu o Initonesia NGO Auriga, i le NBC.


Taimi meli: Ian-04-2022